Leírás a Baptista Szeretetszolgálatról

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 1996 áprilisában született meg hivatalosan. Alapítója és elnöke a mai napig Szenczy Sándor baptista lelkész, aki annak idején azzal a küldetéstudattal és céllal álmodta meg a Szeretetszolgálatot, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítsen a rászorulókon itthon és külföldön egyaránt.

A Baptista Szeretetszolgálat jelenleg 3000 főállású munkatársával, jól képzett szakembergárdájával és több száz önkéntesével Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezetként tevékenykedik a világ 18 országában. Rendszeresen nyújt támaszt, segélyt, humanitárius és lelki segítséget és hajt végre fejlesztési programokat szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára. A cél, hogy származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül megkönnyítsék ezeknek az embereknek az életét, miközben lehetőséget biztosíthatnak számukra egy emberibb életre.

Baptista Szeretetszolgálat tevékenységi köre

Humanitárius segítségnyújtás, katasztrófamentés, a hátrányos helyzetű romák, menekültek, drogfüggők megsegítése, a fogyatékkal élők rehabilitációs programja (FLAME program), rászorulók támogatása, katasztrófa sújtotta személyek támogatása, családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, üdültetés, menekültek támogatása, integrációja.